Sunn kyllingburger nam nam nam

Den beste hjemmelagde kyllingburgeren!! Mmmm

Oppskriften er fra TV2's Sunt og Godt!

240 g kyllingfarse (jeg bruker kyllingkjøttdeig funker fint:)
1 rød chili
1 sjalottløk
1 hvitløkfedd
2 stk røde paprika
2 ss kesam
1 liten bunt persille
hjertesalat
tomater
solsikkeolje
salt/pepper

Slik gjør du det:

Del paprikaen i to og fjern innmaten. Smør paprikaene inn med olje og legg dem i en ildfast form. Settes øverst i ovnen med grillelementet på.

Ta paprikaen ut fra ovnen etter et par minutter (når skallet begynner å bli svidd) og legg over aluminiumsfolie eller bakepapir. La stå i noen minutter. Ta så av skallet på paprikaen. Mos med en stavmikser. Ha i kesam, salt og pepper.

Hakk løk, chili, hvitløk og persille. Blandes inn i kyllingfarsen. Tilsett salt og pepper.

Stek burgerne.

Riv salat og ha på tomater. Press frisk sitron over salaten og legg på burgerne. Hell over paprikasausen.

Sunt og godt!!

4 kommentarer

Ragnsnill

06.05.2010 kl.11:02

Mmmm denne så digg ut!! Gleder meg til den lille blir frisk nok til å stå på to ben, og kokkelere for meg, hehe!;D Hva slags brød har du brukt?:)

Ingerslille

06.05.2010 kl.11:03

Ragnsnill:

Det der var på hytta så det var polarbrød det eneste tilgjengelige men stenovnsbakt og sånn funker mye bedre :) Det er godt!!! Du skal få med en gang jeg klarer å holde balansen :)

Eventyr

06.05.2010 kl.23:32

Om jeg må få anbefale: http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=149178567

Synes ofte det er lettere med presse om det skal på grillen o.l. Har laget mye snasent ved hjelp av kjøttkvernen og en slik!

Ingerslille

06.05.2010 kl.23:42

Eventyr: Det var lurt :) Jeg har en grill jeg kan bruke! Noen ganger så er jeg litt lat og kjøper grillede papirkaer på boksa, og butter det i blenderen!

Skriv en ny kommentar

hits