Veldig enkle grep for å pusse opp møbler

Jeg veldig glad i å male møblene mine. Kjøper mye billig fra Ikea, og ofte har de forskjellige trefarger, men vil mye heller ha søte farger som passer til meg :)

For å sette et litt mer personlig preg på Billy-bokhyllene mine lagde jeg disse for mange år siden. Først pusset og grunnet jeg de, så malte jeg to strøk med en mintgrønn farge. Bakgrunnen har jeg tapetsert. Jeg kjøpte også en ny knott til hylla med skap som var av glass med mønster inni. 

Dum som jeg var tok jeg ikke bilder av det ferdige resultatet, når alle de fine tingene mine var hylla. Tok først bilde av de når jeg ville ha noen nye og større bokhyller (har jeg først bestemt meg for noe skal det helst skje NÅ). Så dette bildet får duge :) Men jeg vil aldri glemme de, og kanskje jeg en dag bestemmer meg for å gjøre noe lignende igjen.

 Sjekk ut dette!


Opprinnelig var det to store bokyller og en smal. De store var hvite og enkle, mens den smale var hvit med kongeblå dør. Billy-bokhyllene var også mye høyere, men da vi skulle flytte inn i en kjellerleilighet sagde vi av bunnen med ca 30 cm og satte på lista igjen. Derfor ble det ganske små bokhyller.


Her ser du de to knottene jeg varierte mellom å bruke til det smale skapet. Favoritten var blomsterknotten med orange blomst i midten, den står i fin kontrast til den lyse mintfargen.  Nå ligger de bare å hviler sammen med de andre store smykkene mine mens de venter på å få en ny mening med livet .


En liten trekrakk som har fått en fin turkis farge, og limt på en nostalisk voksdukbit for det lille ekstra. Blomsterkrakken var opprinnelig teak-farget men har fått en frisk sitrongul farge. Til dette har jeg brukt grunning og akrylmaling (for å kvitte meg med malingen da jeg gikk over til å male malerier med oljemaling.)  De neste møblene jeg maler skal bli med høyglans maling. Dette gir et mye mer ekslusivt uttrykk.


Denne krakken står i gangen min. Den er fin å bruke når lille meg skal opp og frem for å få tak i ting. Til vanlig står den som dette, med sesongens nødvendigheter i to små bokser. Her fulle av pulsvanter og skjerf. Nå er den klarnet for ting, og jeg bruker den til å få på meg skoene mens jeg venter på å bli frisk i begge bena :)


Slikt et spisemøblement hadde vi når vi var små. Det var mørkebrunt og stusselig. De mørke fargene sluker lyset og kan ta stor plass for øyet. Dette har søsteren min Marit kjøpt på loppemarked, pusset ned og malt med hvit høyglanset maling. Plutselig så det tunge og kompakte møblemetet luftig og nett ut. Kjempelekkert!

Utover sommeren kommer jeg til å legge ut en del om oppussing. Vi har en gammel skogshytte som pusses opp, hvor det er jeg og Marit som har bestemt farger og noe av designet, der vi har gjort det beste ut av det vi har hatt å velge mellom. Gleder meg til å legge ut ferdige resultatet :) Hele hytta skal pusses opp, og vi har så smått kommet i gang med noen av rommene. Men det som står for tur er å bytte tak og beise ute.

3 kommentarer

wiiwii

12.06.2010 kl.14:18

Kult :)

IdaJ

12.06.2010 kl.17:51

Stilig at du forandret de litt :) osen str er hovedbilde på bloggen din ? bare lurer litt

Hemmelig beundrer

12.06.2010 kl.21:32

Utrolig mye fint du lager, imponert!

Skriv en ny kommentar

hits