Gode tapasoppskrifter!

Her er det tapas fra bursdagen til søstern min Marit. Alle tok med en rett hver og det kom så masse deilig på bordet! Det fine med tapas er at det er så utrolig mye å velge i, og alle blir fornøyde :) Jeg elsker å lage småretter!!
 
Her er de fleste oppskriftene:


Salsa:

Fres to finhakkede hvitløksfedd og en halv løk.i litt olje/smør i en kjele. Ha i en boks med hakkede tomater og en liten boks tomatpuré+ saften fra en halv sitron, salt pepper (evt andre krydder som chili, basilikum o.l) La småkoke i ti minutter. Avkjøl :)

Aioli:

En pakke majones (dvs begge posene inni pakken), to finhakkede hvitløksfedd, saft fra en halv sitron , salt og pepper. Kan friskes opp med litt cremé fraiché. Bland! Lønner seg å la stå litt for at smakene skal trekkes inn :)

Hvitløkskjøttboller:

250 g svinekjøttdeig, 250 g okse/storfekjøttedeig, ett egg, 2 ss revet parmasan, ett til to finhakket hvitløksfedd, 1 ts oregano, 1 ts salt, sort pepper, 3 ss brødsmuler. Trill små kuler og stek i pannen. Disse er verdens beste!!


Oppskrifter fra min kjære søster Ragnhild ♥

Pai med sopp:
Kjøp gjerne ferdig paibunn, fordel i små pai- eller silikonformer, i gjerne et tynt lag. Lag en eggestand (egg, fløte, salt og pepper). Stek litt valgfri sopp og bacon i små biter. (Jeg pleier også å ha oppi hjemmeplukkede traktekantareller jeg har fått av min snille søster Sara, det setter en skikkelig god smak.) I bunn av deigen legger du revet ost, så legger du oppi fyllet og tar over eggestanden. Ta gjerne litt ost på toppen :)

Oppskrift fra min kjære søster Idunn ♥

Lefse med laks:
Fordel snøfrisklefsene og ha over røkt laks. Rulles sammen og skjæres på skrått. Pynt gjerne med litt friske urter.

Oppskrift fra min kjære venninne Marthe ♥

Potetbåter:
Her pleier jeg å kjøpe gule mandelpoteter. de smaker best. Del potetene i to, ha over salt, pepper og olje, evt dill eller andre krydder du måtte ønske. Stekes på 190 grader til de blir gyldne. (ca 40 min)

Bruchetta:
Dette er godt til tapas! Her kan man ha på f.eks dette;
Kyllingsalat, Soppstuing, kremost og scampi/chorizio/spekeskinke/ande- el. gåse paté, feta m. oliven el. soltørket tomat,
til pynt: avokado, halve cherrytomater, eplegelé (til patéene), ruccola eller basilikum!

Fylt champignon
Kjøp noen store champignoner. ta av stilken, så du bare har hatten igjen.
Finhakk stilkene og stek dem sammen med bacon i biter. Hell på noen spiseskjeer matfløte, og bland inn litt parmesan.
Fordel fyllet i champignonene, og strø revet parmesan på toppen. (kan også bruke blåskimmerost til fyll)
Stekes i ca 20 - 25 minutter eller til de er ferdige.

Krutonger:
En del olje i panna, litt hvitløk (evt litt krydder), og hvite brødbiter oppi. Pass på så de ikke blir svidd :)

Salat:
Mozarella
i skiver, avokado i skiver og halve cherrytomater. Blandes ikke!

Andre gode ting til tapas:
Kyllingklubber, stenovnsbakt brød med oliven, søtpotetbåter, gazpacho
(spansk kald grønnsakssuppe), Agurksupper, hummus (kremet puré laget av kikerter.) marinerte scampi og falafel



Og skal du ha gjester over er det Perfekt med et lite brett med shots! (se digg shot under matoppskrifter)


Kan dere noen gode tapasretter?? :)

7 kommentarer

Malin - TheSuperGeek

08.05.2010 kl.18:05

Denne bloggen skal jeg bli fast leser på :)

Johanne Tømmerbakke

08.05.2010 kl.18:25

Ja, Eg begynte med et prosjekt dar eg strikke mange sånne firkanter, og planen var at eg sku sy alle sammen til et teppe. men so gadd eg plutslig ikkje meir, og begynte heller på nåke anna.

:D

Kjempeartig blogg du har. :)

Ragnhild G.Olsen

08.05.2010 kl.19:10

fantastisk! jeg elsker fargesammensetningen på tapasen=)!

Ingerslille

08.05.2010 kl.19:39

Ragnhild G.Olsen: Hehe det ser ganske så tiltalende ut ja ;D

Idunn

09.05.2010 kl.21:36

Når det gjelder paiene har jeg brukt en "muffinspanne" med 9 former. Paiene er utrolig enkle, kan fryses - smaker like godt! Kan selvsagt varieres med all slags skogssopp. Vanlige kantareller - steinsopp - piggsopp.... Skogen er full! :)

Tk

07.05.2011 kl.19:34

Hei, hvor mange grader skal de fylte champignone stekes på?

Ingerslille

11.05.2011 kl.14:58

Tror jeg stekte de på 225 i ca 10 min :)

Skriv en ny kommentar

hits