Prosjekt i barnehagen 2! Eventyrbok

Når jeg var liten fortalte jeg mange ville historier og eventyr, slik som barn flest. Mamma pleide å skrive ned det jeg fortalte mens jeg tegnet det jeg sa.
 
Derfor fikk jeg lyst til å prøve dette i barnehagen der jeg jobber. På den avdelingen var det 21 barn fra 3-6 år. Jeg delte inn i tre grupper, også satte vi oss rundt et bord, mens barna begynte å fortelle . Det eneste jeg hjalp dem med var å holde en rød tråd, og minne dem på ting som hadde skjedd før. De var så utrolig flinke!! Da alle gruppene hadde fått bidratt med sitt, delte jeg på nytt inn i grupper. denne gangen fikk barna velge hva de ville tegne av historien. Dette laminerte jeg og satte sammen til en bok.

For en fin og søt bok det ble!

Her er forsiden. Boka heter "Froskeprinsessa" og handler om myyyye rart;
En prinsesse, en mammasau, pappasau og et lam. Prinsessa har en ring, som en dag forsvinner, så de fire begir seg ut på en farlig reise for å få ringen tilbake. De møter på noen troll og en trollmann som forvandler prinsessa  til en FROSK!  Trollene hadde stjålet ringen for å fange prinsessa.
 Heldigvis møtte mammasauen, pappasauen og lammet på ei snill heks, som forvandlet trollene og trollmannen til å bli snille. Desverre tryllet trollmannen seg slem igjen (Ikke rart jeg måtte holde den røde tråden, når 21 barn skulle fortelle eventyr sammen.. Hehe).
Trollmannen kastet alle i en hule og forvandlet trollene tilbake til seg selv. Den snille heksa  tryllet prinsessa og sauene usynlige. Da hørte de trollene fortelle hvor ringen var gjemt, og kastet trollene og trollmannen ned i fangehullet. Heksa brukte ringen til å gjøre så trollmannen ikke hadde flere magiske krefter. I fangehullet fikk de masse sunn mat så de kunne tenke på de slemme tingene de hadde gjort å bli snille igjen.
Prinsessa møtte selvsagt en prins på vei hjem, og i bryllupet kom alle sammen, for alle var blitt snille.

Det var en flott og mye lenger historie enn det du fikk se nå ;)


Her er en illustrasjon av trllet som stjeler ringen til prinsessa mens hun sover.


Dette er fra der de slemme blir kastet i fangehullet og får masse gultøtter og vann til de har bestemt seg for å bli snille igjen.

Og denne er fra da de skulle lete etter ringen, men mammasauen og pappasauen bare ville spise gress og lammet bare ville drikke melk.

Dette tregner du: Et barn eller fler, penn og papir eller opptak av hva de forteller, følge godt med og holde tråden, papir og fargestifter til barna (de kan godt tegne mens de forteller også), plastlommer eller lamineringsmaskin. Du kan enten sette inn i en perm, eller hulle de laminerte arkene og feste de sammen. Jeg har her teipet sammen hvert ark i mangel på en hullmaskin. Ble fint det også :)

Det fine med denne boka er at den er så utrolig lett og lage med barna, og så fin når de blir store og får se eventyrene. Selv har jeg flere eventyr mamma skrev ned for meg fra jeg var liten, som jeg får meg en god latter av hver gang jeg ser.

6 kommentarer

Sunniva

19.05.2010 kl.23:36

Så utrolig gøy! Det må ha vært spennende for ungene, og kreativt gjort av deg! :)

Ingerslille

19.05.2010 kl.23:45

Sunniva:

Tusen takk :) De syntes det var kjempegøy, og jeg syntes det var kjempestressende hehe men veeeldig gøy da :) Visste jo inni hodet mitt at det kom til å bli bra!

Anita Haglund *.*

19.05.2010 kl.23:45

Så gøy!

Høyrest veldig digg ut! ;)

Den andre prinsessa

19.05.2010 kl.23:58

Utrolig bra Inger, stolt av deg! Veldig flinke barn og da såklart, hadde blitt superstolt om min kom hjem med noe sånt om noen år :)

Ingerslille

20.05.2010 kl.00:01

Den andre prinsessa:

Hehe det gjør han nok,når han kommer hjem fra tanta innin ;) Tror ikke jeg skal logge meg inn hos deg igjen, når du glemmer å logge meg ut!! hehe

Askepott

20.05.2010 kl.09:25

hehehe, så søøøt!!;)

jeg likte spesielt den at trollene fikk SUNN mat i fangehullet så kunne de tenke på alt det slemme de hadde gjort, tydelig at troll ikke vil spise sunn mat, hehe;)

Skriv en ny kommentar

hits