Hjemmelaget likør

Hjemmelaget likør er en kjempefin gave også er det så lett å lage! 

Jeg liker en veldig enkel type som inneholder bær, sukker og sprit (vodka). Mine favoritter er; kirsebær, rips, blåbær eller bringebær. -enten hver for seg eller i blanding. Denne gangen har jeg brukt frosne bær, men når det er bærsesong er det perfekt å bruke litt av fangsten til dette! 

Under viser jeg hvordan det lages :)

Det finnes mange likører som; fruktlikør, urte- og krydderlikør, kaffelikør, bærlikør  m.m.  Man kan også tilsette essenser. Det kan lages på whisky, vodka eller gin.
 

Det alle første du må gjøre er å koke glass og lokk i 10 minutter. Dette er for at de skal bli sterilisert!
Så fyller du glasset halvfullt med bær.


Fyll på med sukker, som dunkes til bunn slik som på bildet.


Fyll opp resten av glasset med bær, og så sukker som igjen dunkes til bunn.


Fyll på med sprit! Jeg pleier å skru på lokket, og snu glasset for å få luften som igjen igjen øverst, for så å fylle helt opp med sprit! Mest mulig, best mulig ;)

TADA! Dette er to dager senere. Nå skal det stå å lagre seg i 3-4 måneder, gjerne lenger før det blir tatt i bruk :) Det bør stå et mørkt og kjølig sted.

Imens går det jo ann å dekorere glassene litt :) Her med stoff, gavepapir, heklede lapper, filt, knapper, pomponger, blomster og sløyfer.


Jeg limer på lapper med en slags papirteip. Du kan også bruke til/fra-lapper og feste de med en tråd.
På den skriver jeg hva slags type likør det er og når den kan drikkes.


En mini-likørshot ;)


Eks. på pynt med knapper.


Oppskriften!!

Ellers så vil jeg (og Sara ;) anbefale norgesglass som de aller tetteste glassene. Disse får du tak i på loppemarked. Strikkene kan kjøpes på bl.a Jernia. 10stk til 59kr.

Jeg pleier ikke  å sile av bærene til slutt, men det går ann å gjøre det også. Kirsebærene syntes jeg blir kjempegode, eller fjollebær som søstra mi kaller de ;) Nam nam!! En annen ting du kan gjøre er å bruke friske bær, f.eks bringebær oppi når du skal servere likøren, se kjempebra ut og smaker fortreffelig :)

15 kommentarer

Ragnsnill

21.05.2010 kl.13:00

Nammmm, her er den jo!!;D Sånne gaver tror jeg alle blir glade for altså, hint hint...;D

Ingerslille

21.05.2010 kl.13:12

Ragnsnill:

Hehe åååå sier du det ;) Jeg skal lage masse masse mer slapp av :) Nå begynner jeg å komme inn i en kreativ steam eller flow eller hva du vil kalle det, så det spørs om det ikke blir alvorlig mange hjemmelagde gaver til jul ;D

Hyzilla

21.05.2010 kl.13:31

Konkuranse på bloggen min ! Vinn 3 EOS !

Lizbeth Osnes

21.05.2010 kl.14:04

Så utrolig genialt! Tusen takk for tips =) Det skal jeg absolutt prøve altså :) Kan det stå i kjøleskapet? Eller bør det være på feks soverommet, som er litt kjølig?

Ingerslille

21.05.2010 kl.14:15

Lizbeth Osnes:

Værsågod ;) Både venner og familie blir glad for dette :) Jeg tror jeg ville satt de på soverommet da. Mine har jeg bare i kjøkkenskapene, men det er ikke så varmt i leiligheten min :)

Ane - mamma til Thale Olive

21.05.2010 kl.18:33

SV: Kjedelig å være syk nå som det er så fint vær ute da. Du må ha god bedring iallefall. Nå skal jeg smøre meg inn med alvoera for ente-gang. Glemmer hvert år hvor vondt det faktisk er å bli solbrent.

Robin den heldige

21.05.2010 kl.20:53

nam nam nam =)) Ønsker meg kirsebær likør til Jul/romjul =)))

Den tredje prinsessa

21.05.2010 kl.22:21

Inger, du overgår deg selv! Dette er absolutt de aller søtest pyntede glassene jeg har sett!!

Det spørs om jeg ikke må begynne å hekle sopper til pynt på glassene med tørket sopp. Eller lage kirsebær med mininobbiperler til likøren.

Ellers så vil jeg anbefale norgesglass som de aller tetteste glassene. Disse får du nesten kastet etter deg på loppemarked, ihvertfall på slutten. Jeg skal ta med flere 0,5liters glass til deg neste gang;) 5 kr er det jeg maks betaler for et glass. Har fått 2 pappesker med glass for 20kr:) Strikkene kan kjøpes på bl.a Jernia. 10stk til 59kr.

Ingerslille

21.05.2010 kl.23:18

Den tredje prinsessa:

Jaaa jeg trenger flere :) Har en del av de, men mangler strikker. Og nå kommer jeg meg jo ikke noe sted :/ Men jeg skal skrive det på bloggen min, takk for at du minte meg på det :) Håper du ikke angrer på at du sa du kunne ta med ;) Jeg kan lære deg å hekle sopper hihi ;D
SV; takk! God helg til deg og dine!:)

Wendys

21.05.2010 kl.23:43

Superbra forslag! Du har så inspirerende blogg!

Siler du den etterpå når du skal drikke den?

Ingerslille

21.05.2010 kl.23:51

Wendys:

Tusen takk :D Det kommer litt an på hva slags bær det er. Kirsebærene syntes jeg blir kjempegode, eller fjollebær som søstra mi kaller de ;) Det går helt fint å spise bærene, det blir litt som å helle sprit i en vannmelon og la den stå et par dager, godt godt ;) En annen ide er å bruke friske bær, f.eks bringebær oppi når du skal servere likøren, se kjempebra ut og smaker fortreffelig :)

Ingeborg Holden

23.05.2010 kl.12:25

Sv: Takk! Huff, det må være kjedelig å ha foten i gips :/

Monica

24.05.2010 kl.11:10

Da er ett glass satt på lagring, måtte jo bare prøve dette :)

http://mjelstad.blogg.no/1274691681_brlikr.html

Monica

24.05.2010 kl.13:26

Hmmm..det spørs om jeg ikke hadde litt for lite sukker i glasset..:s

Men satser på at det blir brukbart, drikkes skal det uansett:D

Har du laget alle disse lokkene (dekoren) selv??? Det var jo lekkert!!

Jeg har forresten akkurat lagt ut forslag i bloggen min om "mysteripakke", ala "hemmelig venn" bare at vi sender/bytter hobbysaker. Om du vil være med er det bare å gi en lyd:))

http://mjelstad.blogg.no/1274699957_bli_med_p_pakkebytte_.html

Skriv en ny kommentar

hits