Decoupage på gamle termoser :)

Under forteller jeg hvordan jeg fikk ideén og vise fremgansmåten for å lage de!


Veldig fine syntes jeg ;) De to første er med stoff og den siste er med en tegning.


Hvordan kom jeg på ideén?
Jeg stod på kjøkkenet og beundret min nye termos, mens jeg jeg tenkte "fillern, hvorfor er ikke alle termosene mine så fine...?!" I neste sekund tenkte jeg "OMG Decoupage såklart, hvorfor har jeg ikke tenkt på det før?!!"
(Sannsynligvis fordi jeg aldri har eiet så en søt termos før.)


Dette trenger du: En gammel termos, saks, stoff (kan også bruke; servietter, bilder, tegninger, glansbilder etc), decoupagelim og svamp (Det er viktig å bruke decoupagelime til dette. Det blir vannfast og gjør at det sitter fast) 


Til lokket klippet jeg først er rett linje som skulle gå kant i kant med den svarte kanten du ser nederst. Til resten av stoffet tok jeg litt ekstra i for å ikke få for lite. Så tok jeg limet på med svamp rundt hele lokket, og satte det på plass
Etterpå klippet jeg av overflødig stoff.

Som du ser svinger lokket innover, derfor klippet jeg strimler ned til der toffet satt fast (slik som på bildet). Tok på nytt på lim rundt kanten. Denne gange festet jeg annenhver strimmel først (ikke slik som på bildet, men rundt hele). Tok på nytt på lim og festet så resten. Da fikk jeg en fin kant rundt.

Oppe på toppet klippet jeg til en sirkel, tok lim under og festet den. Sååå tar man lim på hele stoffet igjen, slik at det blir vannfast der også. (Da kan termosen vaskes)


Til delen under klippet jeg ut et litt større stykke enn selve flasken, tok lim på hele flasken og festet stoffet. Så klippet jeg til stoffet langs kantene sånn at det satt perfekt. Etter dette tok jeg lim på hele stoffet så det skal bli stivt og vannfast.


Denne rosen har jeg klippet ut fra et annet stoff. Før jeg klippet den ut tok jeg et tynt lag lim på og lot det tørke. Da kunne jeg klippe ut rosen hel, uten å dra ut stofftråder. Tok så lim under hele roden og festet den på termosen, før jeg tok lim på oversiden av rosen også. Vips Knips ferdig med den :)


Jeg kom selvsagt på at jeg hadde to termoser til!Den lyseblå var litt småsøt fra før av, derfor klippet jeg ut en tegning tok lim under og festet, så lim over og lakket. På den i metall festet jeg også stoff slik som over.


TADA! Klare til bruk :D (De rosa pompongene er selvsagt bare for syns skyld)

Gleder meg til å ta med meg disse på tur, servere te med de her hjemme, eller bare ha de til pynt!! :))
Håper du fikk litt inspirasjon av dette :)

13 kommentarer

Ragnhild G.Olsen

27.05.2010 kl.12:06

Inger, du er GENIAL! hvor kjøper du decoupage? vil ha!

Ingerslille

27.05.2010 kl.12:10

Ragnhild G.Olsen:

Hehe bra! På panduro har jeg kjøpt.. Det er grisedyrt, derfor bruker jeg det kun på det som trelimet ikke funker på ;) Det er mye smidigere og tynnere, så det er fint å bruke på tynnene ting som servietter! Her var det pga metallet!

Hobbyanette

27.05.2010 kl.12:18

Så utrolig kult! De ble jo kjempesøte :p

VIB3K3

27.05.2010 kl.13:02

Så flink du er... Sikkelig kreativ du...

Klem...

Ragnsnill

27.05.2010 kl.14:19

Så flink du er!;D Nye ideer hele tiden!;D Termosene ble kjempesøte! Og du og Robin er såå søøte på tegningen!!;D Det er klart dere trenger større plass snart, så produktiv som du er vesle;D

Jeg lærer masse nytt på bloggen din hver dag Inger! Veldig stolt av deg! <3

belleisabelle

27.05.2010 kl.15:25

De ble superfine... hmmm, har noen gamle selv som er blitt ganske stygge av seg...kanskje de skulle faatt en oppfriskning.

Wendys

27.05.2010 kl.20:08

Kjempesmart! Jeg har sagt det før, men jeg sier det igjen; DU er vanvittig inspirerende :) Siden jeg elsker hobby (men gjør det altfor lite) er dette helt perfekt :)

Fox-girl

27.05.2010 kl.21:24

Oi, ble skikkelig inspirert etter å sett litt i bloggen din!ager litt ting selv, men kjempegøy å se andre som virkelig er gode på det :) Har et par kjipe ballerinasko jeg vil bruke decopage på. Ellers funker også lakk veldig bra, rimeligere enn spesiell decopagelakk.

Synøve Jahr

27.05.2010 kl.23:20

Så søte! :)

ponysong

27.05.2010 kl.23:28

ej vil gjøyra sånn ej me! mor mi he en utruleg stygg termos ho drikk kaffe av kvar morgen... god ide!

<3Lisa

27.05.2010 kl.23:29

utrolig fin blogg ! Liker måten du skriver på :-)

Vil gjerne følge bloggen din videre, så legg meg til som venn hvis du vil :-)

Robin den heldige

28.05.2010 kl.01:21

Jeg vil ha den blå med fiiiiine bildet =)=)) Miiin siiiin =))

Monica

28.05.2010 kl.11:44

Oi, så lurt!! Dette var jo knall:) Har forresten åpnet nytt innlegg ang hobbypakken:)

http://mjelstad.blogg.no/1274909583_hobbypakke_del_2.html

Skriv en ny kommentar

hits