Mer decoupage! :D

Hadde et gammelt brett fra Ikea liggende i skapet. Har ikke hatt særlig bruk for det da jeg har hundrevis av andre mye søtere brett, og  måtte gjøre noe med det . 

Så bilde av et brett i Rom 123 hvor eieren hadde limt på Lucky Luke striper med gulvlakk, og fikk lyst til å prøve noe av det samme :)

Fant frem saks, lim, brettet, en flaske og en tegneserie jeg hadde liggende som heter "Zofies verden".  Klippet de ut fra bladet for å ikke få så mye hvite mellomrom.

"Zofies verden er en norsk tegneserie som lages av Grethe Nestor og Norunn Blichfeldt Schjerven. Illustrasjonene lages ved å bruke gamle tegneserier som utgangspunkt. Bilder fra disse tegneseriene klippes ut, retusjeres, fargelegges og ny tekst legges på akkurat slik som den amerikanske serieskaperen John Lustig har gjort det med tegneserien Last Kiss siden 2003." (Fra Wikipedia) Elsker tegningene på denne. 


Her ser du brettet før jeg  fikset det!


TADA! Her er brettet og flasken etter. 

Det er vanskelig å lime på stripene uten å få luftbobler Måtte ta én og én stripe å lime på. Først lim under også over. Mens jeg gjorde dette måtte jeg forsiktig stryke over hele tiden så det ble en glatt flate. (Prøvde på et annet brett først, uten å gjøre dette, det ble helt fryktelig hihi) 
I hjørnene klippet jeg til sånn at jeg kunne folde den ned uten at det ble stygt. Så gjorde jeg det samme på flasken. Brukte mye decoupagelim, men det går også ann å bruke lakk. Biligere er det og!

Ulempen ved å bruke decoupage er at det kan bli gjennomskinnelig om det er noe på andre siden. Det kan derfor være lurt å teste først :) Hvis bakgrunnen/ flaten er mønstret kan det være greit å kopiere over på et hvitt ark, så decoupagen dekker over det gamle mønstret.

Ble fornøyd til slutt :) Her kan jeg servere brødskiver, eller annet snacks. Flere forslag? I flasken kan det serveres smoothies eller puttes blomster! :) 

Neste gang vil jeg gjøre det samme på et stort brett!

9 kommentarer

Amalie den farlige

11.06.2010 kl.13:01

Stilig :)

Den andre prinsessa

11.06.2010 kl.13:07

Så fine :) Nå har jeg funnet frem mine egne decopage- leker, for nå fikk jeg skikkelig lyst til å lage selv!

Ingerslille

11.06.2010 kl.13:14

Den andre prinsessa:

Hurra :D Ja dete r jo så lett, men man kan fort bli hektet å gjøre det på ALT man eier ;D hehe

Den andre prinsessa

11.06.2010 kl.13:16

Bare å passe seg så man ikke blir FOR hekta ja.. Hmmmm hos meg passer det helt SUPERT å gjøre det med databordet :D

frkhelene86

11.06.2010 kl.13:55

Så fint det ble! :)

lisaur

11.06.2010 kl.23:20

For en god idé ! Det er jo en super måte å få pyntegjenstander til å matche hverandre og får en gjennomført stil uten å blakke seg helt :D

Det der skal jeg garantert prøve. Brettet ble kjempefint!

Ingerslille

12.06.2010 kl.13:13

lisaur:

Takk :) Ja, har blitt en del ting som jeg ahr kjøpt fordi det var det eneste jeg hadde råd til der og da. Det fine med dette er jo at man kan gjøre om på tingene etterhvert som stilen forandrer seg også :) LYkke til!! Fortell meg gjerne hvordan det gikk!!

IdaJ

12.06.2010 kl.17:42

hei Inger

håper det er greit at jeg linker deg fordi du har så fin blogg med masse kreative og bra tips til å gjøre gamle ting til nye uten å bli blakk hehe :) så jeg håper det er greit at jeg linker deg vis ikke så fjerner jeg linken fra bloggen min!

Malin

06.07.2010 kl.18:32

Jeg måpte da jeg så brettet. Det var utrolig kult !!

Skriv en ny kommentar

hits