Verdens beste kake!

Robin driver å maser etter denne hele tiden, men jeg er egentlig ikke noe glad i kake så det har ikke blitt noen Verdens beste kake på han, før nå! Nesten 4 år tok det før han skulle få smake den igjen, og det var stort sett ikke jeg som laget den heller, men Marit!

Uansett, kake ble det og god var den også! Oppskriften er herfra!

Under er de fleste ingrediensene, med hjemmelaget vaniljesukker. Der har jeg hatt gjenbruk på vaniljestang som var skrapet fra forrige kake, puttet stangen tilbake, fylt på sukker og latt stå. Skikkelig vaniljesukker :)
Eggene skal helst være romtempererte før du setter i gang.

Ingredienser

  • DEIG
  • 200 g mykt smør
  • 200 g sukker
  • 8 stk eggeplomme
  • 8 ss melk
  • 265 g hvetemel
  • 2,5 ts bakepulver
  • 2,5 ts vaniljesukker

 

  • MARENGS
  • 8 stk eggehvite
  • 330 g sukker
  • 200 g hakkede mandler/mandelflak

 

  • FYLL
  •  stivpisket kremfløte
  •  vaniljekrem



Skill hvitter fra plommer


Deig:
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett en og en eggeplomme og rør godt mellom hver gang. Tilsett melk og mel + bakepulver vekselvis.


Nam!!


Hakk mandler, helst en og en sa Marit, æssssj sa jeg! Men gjorde det likevel, og finere ble det!


Marengs:
Stivpisk eggehvitene. Tilsett sukker og pisk til alt sukker har løste seg opp.
Pass på at utstyret er fritt for fett når du begynner

Det skummer masssssse!


Helt stivt med helt oppløst sukker i, namsi nam!


Kle en langpanne med bakepapir. Ha deigen i langpannen, bre den ut med en slikkepott.


 Legg marengsen over og bre den ut med en slikkepott.


Håhå jeg vil spiiise opp det hvite!!


Dryss over hakkede mandler.


Stek kaken på nederste rille i varm ovn, 170 ºC i 20 -25 min, til marengsen har fått en lett gyllen farge.
Avkjøl kaken på rist.


Vaniljekrem& pisket krem ferdig blanda!


Del kaken i to like store deler og legg stiv krem blandet med vaniljekrem på den ene halvdelen. Legg den andre halvdelen over med mandelsiden opp.


TADA!!
Væsjego Jåbbin!

Tusen takk til den 2. prinsessa ;)
Tusen takk til meg som stod for hakkede mandler og prøvesmaking ;)

4 kommentarer

Den 2. prinsessa

17.03.2011 kl.11:40

Jeg er flink! Neste gang så lager jeg en kake som ser bedre ut enn den smaker, ikke omvendt ;) Ps: Du er ganske god på å hakke mandler!

MANN med god appetitt :)

18.03.2011 kl.22:06

Siden jeg er den bedre halvdelen til den 2. prinsessa så fikk jeg halve kaka, den var kjempe god:)

Selv mamma klarer ikke bedre, å det sier en hel del :)

Anne

30.03.2011 kl.15:06

Så supert bra at du tar bilder av prosessen, da er det lettere å lage kaken for en som aldri har gjort det før...sånne som meg f.eks. :) Super blogg, Inger :)

Ingerslille

30.03.2011 kl.18:47

Anne: Takk Anne ;) Ikke sant :) Det som får meg til å få lyst til å bake og lage hvertfall!

Skriv en ny kommentar

hits